Alergeny w żywności to istotny temat.

Proponujemy profesjonalne szkolenie dzięki któremu pracownicy waszej firmy wyszkolą się jak prawidłowo szacować jakie alergeny w pokarmach występują w największych stężeniach w danych składnikach pokarmowych.

Nawigowanie jakością badań w tym przypadku jest niemożliwe bo szkolenie dla laboratorium przeprowadzane jest pod dokładną kontrolą, przez wysoko wykwalifikowanych ekspertów, zajmujących się dokładnym szacowaniem czy alergeny w produktach żywnościowych są rzeczywistym problemem, lub też wymyśloną historią na potrzeby działań konkurencji.

Alergeny w produktach żywnościowych nawet w najmniejszych ilościach wywołują skażenie które dyskwalifikuje konkretny wyrób do spożycia.

Poprzez to tak istotnym elementem działań jest profesjonalne szkolenie dla laboratorium.

Bez wątpienia każdy przeszkolony pracownik musi posiadać świadomość powagi tej sytuacji, poprzez to nawigowanie jakością wszelkich badań absolutnie nie może być tutaj dopuszczalne. Możliwe manipulacje wyników badań mogą odbić się na zdrowiu spożywających pokarmy posiadające nawet minimalne zanieczyszczenia. Obecność alergenów w produkcie spożywczym musi być dokładnie oszacowana, a jeśli bywają to alergeny których występowanie może wywołać wstrząs anafilaktyczny, wręcz ich minimalna dawka powinna zostać wykazana poprzez precyzyjne oraz dokładne badania laboratoryjne.

Zobacz: Niepewność pomiaru

You may also like...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *